SVET JE LEP, Breda Dular, s.p.

Z NAMI UDOBNO KOT DOMA

  • Google+ Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Facebook Basic Black

OPIS PODJETJA:

 

 
 
Leta 2013 sem odprla podjetje s polnim imenom: Turistične storitve, Svet je lep, Breda Dular, s.p.
Namen odprtja je bilo turistično vodenje skupin v tujino, vendar je nekje v ozadju že tlela ideja o zasnovi nečesa ustvarjalnega. Podjetju, ki bi zaobjelo široko paleto moje ustvarjalnosti, sem dala ime: Svet je lep.
Zakaj tako ime? Če se v našem svetu dobro počutimo, potem JE SVET LEP. Če pa se ne počutimo dobro, potem je vseeno kje smo, ali v domačem ali v tujem okolju. Ime zaobjema v svoje okrilje vse moje znanje, ki ga znam prenesti na razumljiv, enostaven in zabaven način: znanje vodenja skupin v tujini ali doma, dela z ljudmi, praktičnega duhovnega znanja o samopodobi, zdravi prehrani in pripravi zdrave prehrane, kako se sprostimo, najučinkovitejše telesne vaje, kako pozdravimo svoje notranje rane... Najpomembnejše kar lahko dam je znanje o načinu razmišljanja, o mislih, ki lahko pripravijo nekoga da se počuti dobro ali slabo, da zna uskladiti odnose v službi in doma. Ko pravilno razmišljamo in delujemo, potem je svet definitivno lep.
 
 
 

 

IZKUŠNJE IN ZNANJE:

 

 
 
Tekom dvajsetih let sem nabirala izkušnje pri delu s strankami v bančništvu. V praksi sem se naučila kako obvladovati kritične situace.  Več kot deset let že nabiram izkušnje pri vodenju slovenskih skupin v tujino z Agencijo Oskar (Portugalska, Madeira, Španija, Baltske dežele, Italija, Turčija, Sirija, Jordanija, Libanon, Egipt, Madagaskar, Indija, Nepal, Indonezija) in pomagam pri pripravi in usklajevanju različnih programov za potovanja v tujino. Svoje znanje delim kot prostovoljka v Hiši sadeži družbe v Murski Soboti, kjer se predstavljam z različnimi predavanji iz načina razmišljanja, raznimi delavnicami (kuharske, šiviljske delavnice iz starega novo, protibolečinske masaže..) in potopisnimi predavanji.
 
Na duhovno pot sem stopila pri 32. letih. Takrat sem začela brati najrazličnejše knjige s področja duhovnosti in osebnostne rasti. Prebrala sem jih na stotine. Vse te silne teorije sprva nisem znala povezovati. Z velikim pričakovanjem sem se vpisala na Duhovno univerzo in dokončala tri letnike. Teorija je začela dobivati obliko. Naučila sem se meditirati, posvetila sem se osnovnim energijskim vajam iz taiji quana in joge. Nato sem želela še več in spoznala reiki – orodje za napredovanje. V dveh letih sem postala mojster Usui in Karuna reikija. Hkrati sem tri leta redno dvakrat tedensko obiskovala večerne vaje iz joge. Zatem sem eno leto namenila Chi Kungu (Qigongu), ki temelji na učenju Mantak Chie. Učila sem se tehnike notranjega smehljaja in šestih zdravilnih zvokov. Tri leta sem obiskovala Oshojeve meditacije v povezavi s tantra kriya jogo, kjer sem spoznavala različne meditativne tehnike: smejalno meditacijo, dinamično meditacijo, meditacijo kundalini, sufijski ples, džiberiš, rebirthing ... in bila iniciirana v kobrin dih 1., 2. in 3. stopnje. Dve leti sem se pod vodstvom Bona Barška učila magičnih kretenj po Carlosu Castanedi. Pred sedmimi leti sem spoznala učenje avatarja Shri Sathya Sai Babe. S tem se je moje dolgoletno iskanje končalo. Našla sem vir, izvir in cilj.
 
Danes sem stara 52 let. Za mano je 20 let dela na banki. Pri 41. letih sem se odločila za velik korak in zamenjala službo. Uresničila sem svojo tiho dolgoletno željo iz mladosti in postala turistični vodnik ter dokazala sebi in vsem, da leta pri menjavi službe ne štejejo. Uresničila sem tisto, o čemer piše pisatelj Paulo Coelho v Alkimistu: "Ko si nekaj resnično želiš, potem vse stvarstvo teži k uresničitvi." Presenečenj še ni konec. Pred dvemi leti sem ustanovila podjetje Svet je lep in odprla vrata svoje ustvarjalnosti. Tudi spletna stran je rezultat mojega dela in notranjega navdiha.

 

 

 

 

IDEJA PODJETJA:

 

 
 
Vsi skupaj stojimo na pragu nečesa novega. Živimo v času, ko ni več toliko pomembno kam bomo šli, temveč koliko notranjega miru prinesemo nazaj domov. Zakaj je pomemben globok notranji mir? Če razumemo in obvladujemo sebe, potem z lahkoto razumemo in obvladujemo tudi okolico v kateri živimo.
Navadno ko se vrnemo z dopusta, prinesemo s seboj novo energijo, ki pa v starem okolju kaj hitro ugasne. Skrivnost trenutka, ki se je ves čas spreminjal tekom potovanja, je izginila. Padli smo nazaj v vsakdan, v ponavljanje naših dolgoletnih navad. Zakaj ne moremo zadržati navdiha in poživljajoče energije?
Tekom dopusta se naša pozornost preusmeri v aktiven in poživljajoč svet zabav, dogodkov, srečanj, potovanj, pogovorov. Pozabimo na sebe, na tistega, ki je vir vsega doživljanja. Posvetili smo si premalo ali nič pozornosti. Če bi v sebi zbudili niz vprašanj in skušali na njih odgovoriti, bi lažje razumeli sebe in druge. 
 
Deset let sem opazovala dinamiko potovanj. Na podlagi opažanj se je porodila ideja, da kombiniramo prosti čas s spoznavanjem sebe. Čas, kjer bomo na zanimiv, igriv in zabaven način spoznavali sebe in okolje. Kjer bo dovolj časa za sprehode, pogovore, druženje. Kjer se bomo učili pripravljati zdravo hrano na hiter način, ki je primeren tudi za zelo zaposlene. Kjer bomo spoznali najučinkovitejše razgibalne vaje, protibolečinsko masažo in osnove koncentracije in pravilnega dihanja. Kjer bomo spoznali skrivnosti svojih misli in kam vse nas lahko pripeljejo in zakaj, ter spoznavali način, kako jih zaposliti, da bodo delala za nas. Kjer bomo spoznavali naše odnose v službi in doma in odkrivali zakaj se drugi ne obnašajo do nas, kot mi do njih. 
 
 
ORIGINALEN PRISTOP:
Kombinacija vodenja, dela z ljudmi in duhovnega znanja je odprla pot do nečesa popolnoma novega in originalnega. Delavnice so rezultat vsega naštetega, vsega znanja, ki so se nabirala v dolgem življenjskem obdobju. Je ustvarjalnost brez meja, ki se bo izrazila in zaživela z vašo prisotnostjo. Delo na sebi v kombinaciji s počitnicami je nov pristop k preživljanju prostega časa. V novem krogu spoznavamo nove ljudi s katerimi lahko delimo svoja doživetja, spoznavamo istomisleče ljudi, ki nas bodo razumeli in spodbujali na naši poti. 
 
 
CENE:
Zaradi organizacijskih sposobnosti in pridobljenega znanja imam eno redkih prednosti, da lahko sama organiziram in vodim delavnico. To bistveno prispeva k nizki osnovni ceni delavnice. Sama trdim, da duhovnost ne sme biti precenjena in mora biti dostopna vsakomur, ki želi poglobljenega dela na sebi.