20180402_133557
Wild Path
Blueberries on the vine
Fresh Bread
Roasted Corn
Dandelion

NARAVNI TURIZEM

KAJ JE NARAVNI TURIZEM

SKRB ZA SEBE

Živimo v instant dobi, kjer zmaga tisti, ki obvladuje svoje zdravje in um. Ko kupimo avto ali pralni stroj, se poučimo kako deluje. Ko gremo v novo službo, se naučimo novih del in nalog. Ko pa začnemo 

živeti odraslo, nikoli ne pomislimo, da se tega pravzaprav nikoli nismo naučili. Najlepše pa je, da nikoli ni prepozno. Vedno je pravi čas.

Zakaj ne bi del svojega dopusta preživeli v neokrnjeni naravi in se obenem učili naravnih tehnik za umirjanje, učili priprave hitrih naravnih obrokov in  obenem spoznavali skrivnosti svojega uma in odnosov.  

SKRB ZA NARAVO

SKRB ZA LOKALNO SKUPNOST

Ko začnemo skrbeti za sebe na naraven način, začnemo obenem skrbeti tudi za naravo. Naravno vedno spodbuja naravo.

  • slovenian green tourism holiday

  • spiritual retreats for single

  • slovenian local guid

  • natural tourism holidays

  • slovenia accommodation booking online sites

  • naravniturizem

Skrb za sebe na naraven način pomeni, da se sami prepričamo, od koga bomo kupili produkte in storitve. Ko kupujemo naravne izdelke in storitve pri direktnemu ponudniku, so le te cenejše in vemo kaj dobimo. Naravni turizem vedno spodbuja lokalno skupnost. 

ZAKAJ NARAVNI TURIZEM

GIBANJE

POČUTJE

POČUTJE

ŽIVLJENJSKI STANDARD

Gibanje v naravi nas poveže notranje, s sočlovekom in z naravo.

Včasih se težko odpravimo od doma, saj smo ves čas utrujeni od službe in mnogih obveznosti. Veliko bolj udobno nam je, da smo doma in pravimo da počivamo. Vendar včasih je naš notraji duh močnejši od našega telesa in nas prepriča, da se odpravimo ven v naravo. Takrat se počutimo poživljeni, polni energije in začuda ugotovimo, da kljub temu, da smo bili utrujeni, nam prija malo fizične aktivnosti. Fizična aktivnost nas sprosti, prekrvavi telo in vrne voljo do odkrivanja neznanega sveta. Takoj nam je žal, da nismo naredili že prej ta premik.

Ko se odločimo, da gremo v naravo z nekom, ki jo zelo dobro pozna, ki pozna vse skrite kotičke, je to v bistvu vložek v naše boljše počutje in poznavanje okolice.

V domačih krajih nismo vajeni, da najamemo vodnika za cel dan. Vendar ko spoznamo prednosti in bogastvo vodenega izleta- postane ta izdatek vložek v naš življenjski standard.. 

Vložek v sebe je najvišji vložek v svoje zdravje, znanje in počutje.

Ljudje smo v mestu že davno izgubili stik s seboj in svojimi občutki, ki jim več ne zaupamo. Če hočemo jesti, moramo kupiti vse sestavine, da si lahko pripravimo okusen obrok. Od kvalitete in količine hrane je odvisno tudi naše počutje. Ker ne moremo vsak trenutek stopiti v naravo, se manj gibljemo v naravi. In ker se manj gibljemo v naravi smo izgubili stik z lastnim notranjim znanjem in modrostjo.

Ko ponovno odkrijemo stik z naravo, se nam povrne notranji mir in s tem tudi boljše počutje.

Včasih je za boljše počutje potrebno tudi nekaj znanja. Ko kupimo avto ali pomivalni stroj, vedno preberemo priložena navodila in se potem po njih ravnamo. Navodila nas obkrožajo povsod. Nobeden pa nam ni dal navodila, kako ravnati s seboj ali z drugimi. Če o tem nismo nikoli razmišljali ali brali ali se učili, potem tega znanja ne moremo imeti. Lahko pa se prepustimo nekomu, ki je veliko razmišljal o odnosih in spoznal neke vzorce, ki jih vsi ponavljamo. Zakaj so nekateri bolj zgovorni in drugi manj, zakaj nas nekatere stvari prizadenejo in druge ne, zakaj nas prevare bolijo in še veliko več. 

Ko združiš bivanje in gibanje v naravi z delom na sebi, s tem dvigneš svoj življenjski standard, obogatiš svoje znanje in poskrbiš za lastno dobro počutje. 

Ko vlagamo direktno v lokalno skupnost, vemo kaj dobimo in zvišamo svoj življenjski standard.

Življenjski standard ni odvisen od tega, koliko denarja imamo, temveč, kako kvalitetno znamo živeti. Standard je odvisen od tega, čemu v življenju dajemo prednost, kako in s kom želimo preživeti dan, kje in kaj bomo jedli, kaj bomo kupili in seveda kako in kaj razmišljamo. Količina stvari, ki je lahko kupiš ali dobiš, še ne pomeni, da je ta stvar tudi kvalitetna.

 

Prvi korak na tej poti napravimo, ko začnemo razmišljati tudi o kvaliteti življenja in storitev, ki jih dobimo. Bistvena razlika je, če si privoščimo dan v Toplicah in se malo izgubljamo po okolici, gremo nekaj pojest v kako znano gostilno in potem domov. Domov gremo prazni, ker v tako kratkem času ne moremo spoznati vseh biserčkov.

Lahko vzamemo lokalnega vodnika in z njim pohajkujemo, se zabavamo, spoznavamo ljudi, ki jih pozna on in ti razkrije ozadje neke pokrajine in pokaže najlepše stvari, ki jih je tudi on dolgo spoznaval. Domov gremo bogati z novimi dogodivščinami in spoznanjem, da je včasih dodaten denarni vložek vreden veliko več.

Ljudje smo vajeni turističnih vodnikov v tujini in si brez njih ne moremo predstavljati potovanja. 

Ko spoznamo, da turistični vodnik doma ravno tako obogati potovanje in nam omogoči dodatna doživetja, postane vložek v njegovo delo obenem dvig našega življenjskega standarda.

KAM V NARAVNI TURIZEM

KRAJINSKI PARK GORIČKO

V Krajinskem parku Goričko boste našli vse za boljše počutje in kakovostno življenje. Vodeni izleti za posameznike, družine ali skupine,  delavnice za delo na sebi, pohajkovanja  in  spozanavanje lokalnih posebnosti. Lahko pa se oglasite samo na klepet ob skodelici čaja.

Naravni turizem- največ in najboljše samo za sebe.

KONTAKTIRAJTE NAS

Šalovci 43, 9204 Šalovci

Krajinski park Goričko

 

Sporočilo je bilo uspešno poslano